Gladö ridsälskap

Beskrivning

Gladö Ridsällskap är en intresseförening. GRS styrelse har ansvaret för all verksamhet på ridskolan. Vi har en ungdomssektion och en tävlingsgrupp på Gladö. Utöver detta en arbetsgrupp som enbart arbetar för handikappverksamheten. Vi har en familjär stämning på föreningen och vi ser gärna att så många som möjligt engagerar sig i verksamheten som ständigt utvecklas.

Ridningen och kontakten med hästar är inte enbart fysisk träning utan också viktig ur ett socialt och psykiskt sammanhang. Att skritta är till exempel att jämföra med människans sätt att gå, hjärnan blir stimulerad på liknande sätt. Rörelsen aktiverar en stor del av de muskelgrupper vi har, och det är många neurologiska funktioner som börjar arbeta bättre. Hästar används exempelvis för att behandla autistiska barn. Det finns vetenskapliga bevis på att till och med talet blir bättre tack vare ridningen.

Ridning tränar upp koordination, rörlighet, balans, kroppsuppfattning och inte minst ger en möjlighet att kunna vidga sitt sociala umgänge. Ridningen är rehabilitering och rekreation i ett.

Gladö Ridsällskap finns på Facebook:
https://www.facebook.com/groups/6225107295/

Ytterligare Information

Kontaktperson: Linda

Adress:
Gladövägen postlåda 127
Huddinge, Stockholms län
Telefon:
Visa telefonnummer08 746 93 61
webbplats:
Besök webbplats
Kontakta Verksamhet