Vallentuna Kulturhus och bibliotek

Beskrivning

Det kostar inget att skaffa bibliotekskort och att låna böcker och tidskrifter är gratis. Du behöver inte bo i kommunen för att få ett bibliotekskort.

Biblioteket har ett brett utbud av romaner, faktaböcker och tidskrifter. Det finns även tillgång till Daisy-böcker och du kan beställa hem böcker ifall du själv inte har möjlighet att ta dig till biblioteket. I biblioteket finns ett tyst läsrum, tre studieceller och flera surfdatorer.

Vid Kulturhusets café finns dagstidningar från stora delar av landet. Dagstidningar på andra språk och från flera andra länder når du via bibliotekets datorer eller via appen PressReader.

Kulturrummet är den största scenen i huset med 160 publikplatser. Här erbjuds ett varierat program av teater, film, författarbesök, musik och dans med både gästspel, egenproducerade föreställningar och samarbeten med kulturföreningar. Boulevardteatern och Pantomimteatern spelar regelbundet sina populära barnföreställningar här och scenen har gästas av bland andra Georg Riedel, Kim Anderzon, Bea Uusma, Jan Guillou och Janne Schaffer.

Lokalerna är stora och ljusa med hissar upp till våning två där det finns RWC och WC tillgängligt. Från Kulturhusets huvudentré finns utmärkning i golvet för synnedsatta och det finns hörselslingor i Kulturrummet och i mötesrum. Det är alltid platser reserverade för rullstolsburna vid evenemang och föreställningar.


Ytterligare Information

Kontaktperson: Vallentuna kommun

Adress:
Allévägen 1
Vallentuna, Stockholms län
Telefon:
Visa telefonnummer08-587 850 00
webbplats:
Besök webbplats
Kontakta Verksamhet