Dans och redskapsbalett på Balettskolan Vackra Rosen

Beskrivning

Alla dansglada barn är välkomna att dansa i integrerade grupper.

Redskapsbaletten är en kombination mellan klassisk balett och rytmisk sportgymnastik. Vi använder klassisk balett som grunden, men tillsätter olika gymnastikredskap, som band, bollar, rockringar, käglor mm. Vi är ensamma om att undervisa denna dansinriktning inte bara i Sverige men i hela världen.

Balettskolan Vackra Rosen driver undervisning i redskapsbalett för barn. Natalia Vrighed och Galina Albrechtsson är grundarna av inriktningen. Undervisningen sker i samarbete med musiker och pianisten Julia Wierzynska.

Redskapsbaletten är ett bra sätt att öva motorik och rytmkänsla. Det är möjligt att utöva redskapsbaletten oavsett förutsättningar.
Den har många fördelar då den förenar det bästa från baletten och gymnastiken. Det är möjligt att börja med mycket små barn och succesivt introducera grunderna från den klassiska baletten samtidigt som dom leker och övar med redskapen och lär kroppsdynamik från sportgymnastiken.

Redskapsbaletten är mångkulturell och var och en kan hitta sin personliga uttrycksform. Redskapsbaletten är naturligt klassiskt vacker, såväl som färgglad att se på och detta har lockat många barn till vår verksamhet.

Balettskolan tar emot barn med särskilda behov och integrerar dem i befintliga grupper.

Start sista veckan i augusti.

Ytterligare Information

Kontaktperson: Natalia Wrighed

Ålder: från 4 år och uppåt

Adress:
Utbildningsvägen 2A, Tumba
Botkyrka kulturskolan
Botkyrka, Stockholms län
Telefon:
Visa telefonnummer0768-696724 kvällstid
webbplats:
Besök webbplats
Kontakta Verksamhet