Bibliotek Huddinge

Beskrivning

Bibliotek Huddinge
Biblioteken i Huddinge har böcker för alla. Bibliotek finns i Huddinge Flemingsberg Skogås Trångsund Vårbygård och segeltorp har bibliotek
Hos oss kan du hitta:
Lättlästa böcker.
Romaner eller faktaböcker som har kortare meningar och enklare ord. Lättläst finns för vuxna, barn och ungdomar.

Lättlästa tidningar
Aktuella nyheter och artiklar skrivna på lätt svenska.

Böcker med stor stil
Vanliga böcker tryckta med större stil som gör det lättare att läsa om man har nedsatt syn.

Teckenspråksböcker
För hörselskadade och döva finns böcker på teckenspråk. Det är böcker inspelade som rörlig bild. Teckenspråksböcker finns framför allt för barn, men ett visst utbud finns också för ungdomar.

Talböcker
Talböcker är böcker som du kan lyssna på. Talböcker kan du låna om du har svårt att läsa vanliga böcker. Alla som har en funktionsnedsättning som gör det svårt att läsa har rätt att låna talböcker.
Det finns talböcker för vuxna, barn och unga. Talböcker kan skickas hem med post om du själv inte kan komma till biblioteket.

Ladda ner talböcker själv
Du kan ladda ner talböcker själv. På biblioteket kan du få ett eget lösenord för att själv ladda ner talböcker från MTM:s (Myndigheten för tillgängliga medier) webbsida.

Boken Kommer
Biblioteket har en service som kallas Boken Kommer. Genom Boken Kommer kan äldre och personer med funktionsnedsättning få böcker hemskickade.

Äppelhyllan
Alla böcker passar inte alla barn. Därför finns Äppelhyllan på de flesta bibliotek. I Äppelhyllan hittar du böcker för och om barn med funktionshinder. Här finns också böcker som ger stöd och inspiration till dig som vuxen, i ditt arbete eller som förälder.

Ytterligare Information

Kontaktperson: Gunnilla Yström

Ålder: Det finns något för alla böcker tidningar musik och film

Adress:
Kommunalvägen 28A
Huddinge, Stockholms län
Telefon:
Visa telefonnummer08-535 305 03
webbplats:
Besök webbplats

Klicka här för att visa mer!


Kontakta Verksamhet