Älta IF Konståkning

Beskrivning

Barn och ungdomar i grundsärskolan är välkomna att åka skridskor i en tillgänglig ishall.

NoFall - http://www.nofall.se/

Vi arbetar aktivt med att skapa förutsättningar för tillgängliga och jämställda ishallar.

Nacka kommun har tagit fram en unik innovation i form av ett tränings- och fallskyddskoncept. Detta har vi utvecklat vidare till helt koncept - NoFall och revolutionerat förutsättningarna för konståkning liksom för att fler medborgare ska kunna nyttja ishallar. Detta samtidigt som den traditionella funktionen för ishockey mm inte förändras.

Svenska Konståkningsförbundet, liksom Svenska Handikappidrottsförbundet, rekommenderar numera denna helhetslösning för utveckling i samband med nybyggnation, renovering eller komplettering av ishallar.

Personer med funktionsnedsättning kan åka fritt med detta nya hjälpmedel, utan att behöva riskera fallskador. För konståkningen är det möjligt för tränaren att följa med och hantera landningarna vid hopp på ett sätt som både förebygger skador och ger dramatiskt nya förutsättningar att kunna utvecklas som konståkare från nybörjare till elit. Alla har behovet att utvecklas på sin nivå och hjälpmedlen hanterar hela skalan av förmåga och möter alla olika åkares behov.

Ytterligare Information

Kontaktperson: Marie Olsson

Ålder: 6 - 18 år

Adress:
Almvägen 4
Älta Ishall
Nacka, Stockholms län
webbplats:
Besök webbplats
Kontakta Verksamhet